Parsamtaler

At leve sammen med et andet menneske kan være noget af det mest givende og udviklende, der findes i tilværelsen. I mødet med den anden bliver vi set, elsket, udfordret og lærer os selv bedre at kende.

Når den første forelskelse har lagt sig og parret er flyttet sammen, kan hverdagen, kærligheden og samlivet imidlertid ofte være svær at få til at fungere.Det kan også være at aktuelle problemer, kriser eller ændringer i parrets livssituation får et ellers stabilt og velfungerende parforhold til at knage. Ligesom det at blive forældre midt i alt det fantastiske, sætter selv det bedste parforhold på prøve. Netop børneopdragelse, særligt hvis det er en sammenbragt familie, stiller store krav til at gå på kompromis og finde nye fælles værdier.

Et parforhold består af to mennesker med hver deres historie, erfaringer og ønsker for hvordan livet skal forme sig og hverdagen leves og eventuelle børn opdrages.
Selvom man som udgangspunkt kun ønsker hinanden det bedste, kan det derfor nogen gange blive svært, selv at få talt sammen og løst problemerne.

I en sådan situation kan blot få timer sammen med en professionel parterapeut stille skarpt på, hvor problemerne opstår, og hvordan parret selv kan arbejde på igen at nærme sig hinanden.
Via psykologen bliver der skabt et rum, hvor det bliver muligt for parret igen at lytte til hinanden og dermed give plads til forståelse og tilgivelse.

Dette er første udgangspunkt for forandring og udvikling i parforholdet.

Også par der er ved at gå hvert til sit kan med indsigt og redskaber fra parterapien komme bedre gennem skilsmissen. Og er der fælles børn, få hjælp til at få det fremtidige samarbejde til at fungere så harmonisk som muligt til stor gavn for børnene.

Arbejdet med par er noget af det mest spændende i mit arbejdsliv som professionel psykolog, fordi ganske få samtaler kan give det enkelte par redskaber til selv at arbejde videre med deres fælles liv.
Parterapien kan ikke bare give større forståelse og omsorg for partneren, langt de fleste mennesker oplever samtidig at de lærer sig selv bedre at kende undervejs. Sammen med partneren kan de arbejde sig ud af begrænsende mønstre og dermed leve deres liv mere fuldt og helt.

I arbejdet med par trækker jeg på min efteruddannelse indenfor IMAGO-parterapi (www.imago.dk) og supplerer med den systemiske og narrative teoris forståelse og spørgeteknik.
Derudover er jeg certificeret leder indenfor PREP (www.prep.dk); et forskningsbaseret kommunikationsprogram til par, der giver parret konkrete redskaber til at sikre en gensidig og konstruktiv dialog sådan at der igen bliver plads til at begge kan leve og udvikle sig.

 

Kontakt  Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.          Telefon: 4141 2584